MEDITATIE

"HERINNER JE DE ZIEL DIE JE BENT"

~ Teacher

MEDITEREN KUN JE LEREN

Meditatie helpt mensen om deze emoties te overwinnen en in plaats daarvan een kalme, vredige geest te krijgen en een gezond en stressvrij lichaam. Bij dagelijkse beoefening wordt dit een solide gemoedstoestand. Veel mensen die beginnen met meditatie ervaren een hoop onrust in hun hoofd. Dit maakt het moeilijk voor hen om hun hoofd leeg te maken en te kalmeren. Deze ervaring komt veel voor en is niet moeilijk op te lossen. Mediteren gaat om het ontspannen van je gedachten en het focussen op je oa. adem. Je wordt raakt je bewust van je ademhalingscyclus en je hele lichaam, terwijl elke ademhaling rustig in en uit stroomt om een diepe ontspannen staat te creëren. Door middel van mantra’s uit het Nepalees sjamanisme en een juiste begeleiding van Shaman Connect zul je gaan ervaren wat het betekend om deze staat van ontspanning te bereiken: rust, een staat van “zijn”,  nieuwe inzichten enz.

Stress en spanning

Veel artsen wijzen stress en spanning aan als een van de hoofdoorzaken van depressie, angsten, hoge bloeddruk, overgewicht, hartklachten, slapeloosheid, diabetes, maagzweren, Regelmatige perioden van diepe ontspanning door het toepassen van meditatietechnieken zullen stress verminderen en ons zo minder vatbaar maken voor aan stress gerelateerde ziekten. We zullen ons door het mediteren beter voelen en ons makkelijker kunnen ontspannen. We kunnen makkelijker in slaap komen en kunnen ons beter concentreren door het mediteren. Sommige mensen zeggen dat ze eindelijk “rust in hun hoofd” hebben gekregen door het mediteren en de ontspanning die daarvan het gevolg is. Voor vele mensen is het niet eenvoudig te ontspannen. Wij zijn gewend geraakt aan stress, pijn en ongemak. Tijdens het mediteren kan men gemakkelijk diep ontspannen, zonder dat men een inspanning hoeft te leveren. Het reduceren van stress als gevolg van mediteren wordt in toenemende matewetenschappelijk onderbouwd. De bloeddruk daalt, evenals het niveau van stress afhankelijke biochemische stoffen, zoals cortisol, adrenaline etc.Een ander effect van volledige ontspanning door meditatie is, dat de activiteit van de rechterhersenhelft gestimuleerd wordt, zodat het denken meer intuïtief en creatief wordt. Er ontstaat een evenwicht tussen de linker- en de rechterhelft, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe impulse

Zelf mediteren

Shaman Connect kan je leren om deze technieken ook thuis toe te kunnen gaan passen. In rustige duidelijke stappen, zodat je er iedere dag mee aan de slag kunt. Wanneer en waar het jou uitkomt. Meditatie hoeft niet altijd lang te zijn. Een meditatie van 10 minuten kan al genoeg zijn om je hoofd leeg te maken, en hernieuwde energie voor de rest van de dag te krijgen. Of natuurlijk als ontspanning vlak voor dat je gaat slapen, na een hele drukke en stressvolle dag op je werk.