shaman connect - essentiële oliën troost en verwerking door geuren

Essentiële oliën troost en verwerking door geuren

Voor vele van ons word de december maand als een feestmaand ervaren.  Het samenzijn van familie en vrienden, gezelligheid en een wonderbaarlijke schoonheid van eenheid in ieder huis. En terecht hoor ! Ik zal de laatste zijn, als Kerst-o-holic, die dat zal tegen spreken. Maar misschien onnodig om te vermelden dat er ook een grote groep is die dat anders ervaart. Dikwijls door het verlies van een geliefde, een dierbare vriend, en zelfs huisdieren. En niet alleen door het overlijden, maar ook het verbreken van een relatie kan aankomen als een sloophamer. Dat is tenslotte ook een vorm van rouwverwerking. 

Het verwerken van oud zeer, of het intens missen van familie die er met de Kerst niet bij kan zijn omdat deze simpelweg net even te ver weg wonen. En uiteraard de ontelbare echt eenzame ouderen die met Kerst alleen zijn. Het waarom is dan niet belangrijk, het feit is er. Verwerk het maar, ga er maar mee om ! In een vorig artikel schreef ik al over de rituelen die je kunt doen om even aan de snelheid en de hectiek van het moderne leven kunt ontkomen. Dat kan ook heel goed bij het verwerken van verdriet en troost. Hieronder heb ik een kort maar doeltreffend ritueel omschreven dat mij erg heeft geholpen in moeilijke tijden, ook nu maak ik er nog gebruik van.  Zorg goed voor jezelf, ga je gevoel achterna, en kijk of het bij je past, en verander het ritueel zodat het comfortabel voelt. Zie het maar als een voorzet.

Wierook: deze reguleert angstige gevoelens en brengt gemoedsstemmingen in balans. De olie werkt rustgevend en zeer kalmerend bij spanningen.

Ylang-Ylang: De zoet geurende olie roept gevoelens van vrede en troost op, en verdrijft kwaadheid. Belangrijk bij meditatie en spirituele activiteiten. Sommige mensen vinden de zoete geur een beetje te veel van het goede vermeng daarom naar behoefte met bijvoorbeeld Bergamot of sinaasappel hierdoor word geur wat frisser en versterkt de kalmerende eigenschappen.

Geranium: Bij lang gebukt gaan onder emotionele druk zijn de zenuwen uiterst gespannen, en moeten deze tot rust komen, en daarmee de innerlijke rust en troost. Geraniumolie heeft een genezende en rustgevende werking waarin gelijkmoedigheid en evenwicht terug te vinden is. De olie werkt ontspannend en opwekkend bij mensen die geestelijk uitgeput zijn.  Deze lieve,  vriendelijke olie beschermt tegen negatieve gedachten.

Patchouli: Door traumatische ervaringen is het mogelijk het contact met je lichaam te verliezen. Alsof je in een soort droomwereld leeft. Patchouli helpt onze energie te aarden en zorgt ervoor dat we in contact blijven met ons fysieke lichaam.

Let op ! Bovenstaande oliën zijn voorbeelden, misschien staan in onze webwinkel wel hele andere geuren die nog beter bij jou passen. Voel goed aan bij het lezen van de omschrijving van bovenstaande oliën welke jouw het meeste aanspreken. Dat kan er 1 zijn, of meerdere die je eventueel kunt gaan combineren. Probeer er niet teveel bij na te denken. je eerste ingeving is de juiste. Heb je je keuze gemaakt ? Mooi, dan is dat al de eerste stap in dit ritueel. 

Zoek een vertrouwde plek op. Een plaats waar jij je comfortabel en vooral veilig voelt. Dat kan thuis zijn, of zelfs in het bos, aan het strand of zelfs de plaats waar een aantal gebeurtenissen hebben plaats gevonden.  Vermeng de gekozen essentiële olie met een basisolie (zoete amandelolie, jojoba, rozenbottel), in de palm van je hand. Sluit je ogen en breng beide handpalmen naar je gezicht en snuif rustig de geur op, waarbij je op jouw tempo teruggaat naar de kern van je verdriet, naar de pijn die je ervaart. Kijk hoe ver je terug kunt, maar vooral hoe ver je wilt gaan. Soms kan dit nog niet helemaal, forceer niets. Nogmaals, het moet comfortabel en veilig zijn.

Visualiseer dat de geur die je nu ruikt, en die de kracht en mogelijkheid heeft de pijn te verzachten, je te troosten. Herhaal dit minstens drie keer, dus naar behoefte meerdere keren. Van nu af aan is deze geur gekoppeld aan troost, aan het verzachten en het verwerken van jouw verdriet. Draag de geur, vermengd met een basisolie, als een parfum bij je. Of verdamp de olie in een verdamper wanneer je het nodig hebt. Het is jouw persoonlijke bescherming en vertrouwen in moeilijkere tijden, voor nu en in de toekomst. Een hele mooie en warme Kerst toegewenst !