In de wintermaanden trekt de natuur zich terug om energie op te doen voor het komend voorjaar. De mens krijgt de tijd om alles eens rustig op een rijtje te zetten, en nieuwe energie op te doen. Helaas ! Het lijkt soms wel dat deze maatschappij jou dat als mens niet toestaat. Alsof je alsmaar door moet gaan. Alles moet sneller, groter en beter. Oh…en had ik al gezegd dat alles meer, meer en meer moet zijn ?  Denk maar aan de reclames op tv, die toch al wel zeer op tijd, jou lieten weten dat de feestmaanden toch echt al in aantocht zijn. Alsof je daar op zit te wachten eind augustus. Je bent helemaal nog niet bezig met die koude wintermaanden. Geen wonder dat er steeds meer mensen in een burn-out raken.  Of sta jij zelf de mensen om je heen toe om jou helemaal dol te laten draaien ?

Laat dat los ! Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet het. Je draait zelf ook mee in “The Ratrace”, en misschien maak je jezelf soms ook wel eens schuldig aan net even te ver door te gaan, net even die collega met wat extra werk op te zadelen, of heb je zojuist je vierde abonnement afgesloten bij een sportschool die je toch niet gaat bezoeken, omdat je het veel te druk heb om de kinderen naar 3 verschillende sporten te brengen. Afijn, ik denk dat je wel snapt waar ik heen wil. Neem op tijd die rust ! Bekijk eens rustig van een afstand waar je mee bezig bent. Laat op tijd de boel de boel, en schrap uit je agenda wat niet nodig is. Spreek met jezelf af dat een aantal avonden, jazeker een aantal en niet zomaar 1,  in de week jouw avonden zijn. Niet iedereen in het gezin, vrienden of je collega’s zullen dat begrijpen, of het je misschien zelfs kwalijk nemen. Jammer dan ! Denk eerst aan jezelf, dan pas aan een ander. Egoïstisch ? Nee hoor ! De eerste regel van eerste hulp is: “Eerst jezelf in veiligheid stellen, dan een ander pas helpen”. Precies, wat ik bedoel. Ben jij in orde, heb jij alles op een rijtje, dan ben je volledig in staat rustig wat tijd te maken voor de maatschappij.

Hoe dan!? Ik hoor het je zelfs hardop zeggen. Hoeft niet moeilijk te zijn hoor. Hou van jezelf is de eerste, en moeilijkste regel. Geef jezelf eens een handmassage. Jazeker. Niets is zo comfortabel om strelende handen te voelen. En dat kunnen ook die van jezelf zijn. Kort receptje.

Handmassage

1 eetlepel jojobaolie

1 druppel lavendelolie

1 druppel zoete sinaasappelolie

1 druppel geranium

Vermeng de jojobaolie samen met de lavendel, sinaasappel en de geranium. Masseer rustig de bovenkant van je handen, met draaiende bewegingen. Strijk je vingers van boven naar beneden. Geen haast, ervaar de geur van de olie, en luister wat je gevoel zegt. Zo simpel en zo effectief.

Laat hierna  het bad vollopen of zet de douche aan. Terwijl het water warm word en het bad volloopt bereid je het volgende recept voor (het bereiden van recepten doe je met aandacht en liefde, geen haast !).

Voor in bad en onder de douche

2 eetlepels neutrale badschuim, een dragerolie zoals amandelolie, of volle melk

2 druppels lavendel

2 druppels melisse

2 druppels patchouli

Steek wat theelichtjes aan en doe het licht uit, zet eventueel wat rustige muziek op. En neem de tijd. Letterlijk dus ! Neem de tijd ! Ruik en ervaar de weldaad van dit bad of het gekletter van de douche waarin jij kunt bijkomen, opnieuw energie kunt opdoen, en even volledig los bent van alles om je heen. Na dit volledig rustgevende waterfestijn, verwen jezelf dan nog eens met een heerlijke body butter. Loop je lichaam langs en voel/kijk wat er nodig is. gebruik Monoï De Tahiti als je jezelf liever in de heerlijk warme tropen waant, ver van de koude wintermaanden. Of word je al helemaal vrolijk bij het woord chocolade ? Dan gebruik je de heerlijk ruikende Cacaoboter. Het gaat erom wat jij wilt. Waar heb je behoefte aan !? Oh, en als dat alles nog niet genoeg voor je is ? Tja, dan kun je je partner ook nog om een massage vragen. En welke Massage olie je wilt gebruiken, dat beslis je in dat geval misschien wel met zijn tweeën (dikke knipoog..). Wij zouden bijvoorbeeld de uhhh……Massageolie Erotiek proberen ? Kan ook ontspannend zijn. Have fun !

Warme groet,

Frans