shaman connect - https://www.healthline.com/health/wintergreen-oil

Etherische Sinaasappelolie – vrolijkheid in een flesje.

Waar denk je aan als  je sinaasappel hoort ? Juist: zoet, vrolijk en warm. Maar ook Kerst en Sinterklaas. Sinaasappel etherische olie zorgt vooral in de donkere maanden en tijdens de feestdagen voor een gezellige sfeer. Wat is de werking van deze oranje en zoet sappige heerlijkheid ? Wat doet het met onze psyche, en zelfs wat doet het met onze ziel ? In dit artikel ga ik dieper in het effect van Sinaasappel etherische olie

Etherische Sinaasappelolie

De opbrengst aan sinaasappel olie is ongeveer 0,5%. Dit betekend dat er 200 kg rijpe schillen nodig is voor 1 liter olie. De geur is zeer herkenbaar: fruitig, fris, en een zoete ondertoon. De parfum industrie maakt van deze zeer prettige combinatie zeer dankbaar gebruik in fruitige parfums. De olie wordt op grote schaal gebruikt als geur- en smaakstof in de levensmiddelen industrie. Ook voor het op smaak brengen van voeding en dranken. Denk dan aan bijvoorbeeld: 1 druppel in een sinaasappel frisdrank of jus d`orange heeft een verrassend effect op de smaak. Evenals 1-2 druppels door het pannenkoeken beslag of 4 druppels door het beslag voor een heerlijke Sinaasappel cake.

Etherische Sinaasappelolie, verwarmend en rustgevend

Sinaasappelolie heeft een rustgevende werking en helpt bij een zenuwachtig gevoel. Warmte en blijheid verspreiden zich door je huis als je de geur van sinaasappel olie vernevelt. De geur is lekker zoet, maar heeft ook de frisheid van citrus. Daarom is deze etherische olie ook favoriet bij alle leeftijden! Vooral bij de allerkleinsten is het populair. 

Door de positieve invloed van deze etherische olie op jouw gemoedstoestand is het een echte happy-olie. Het brengt je emoties in balans en verbetert je stemming. Negatieve gevoelens worden verdreven en alles wordt in perspectief gebracht. En door het rustgevende effect bevordert sinaasappel ook een goede en gezonde nachtrust.

Tip! Vernevel deze olie in de slaapkamer voor een goede nachtrust. 

*Maak je eigen verstuivermelange voor een vrolijke dag.

De zoete geur van sinaasappelolie past perfect bij de geur van mandarijn, grapefruit, citroen en groene munt. Vermeng deze oliën naar jou inzicht: start vrolijk en helder je nieuwe dag ! Gebruik de etherische olie nooit puur op de huid of in bad. Vermeng altijd met bijvoorbeeld een dragerolie zoals amandelolie, jojobaolie of druivenpitolie  !

*Rust en kalmte.

Druk in je hoofd, stress op je werk ? Vermeng sinaasappel met mandarijn, petitgrain en lavendel, vermeng dit met jojobaolie of amandelolie. Masseer rustig in op je voorhoofd of een beetje op je slapen. Heerlijk kalmerend ! Of verdamp de pure olie in een brandertje, uiteraard dan wel zonder de dragerolie. 

*Masseer spieren en gewrichten 

Lichamelijke inspanning goed is voor de gezondheid, maar soms kan deze inspanning kramp en spierpijn veroorzaken. Je kunt dit verlichten door sinaasappel in te masseren op gevoelige plekken. Vermeng met lavendel, rozemarijn en wintergreenGebruik de etherische olie nooit puur op de huid of in bad. Vermeng altijd met bijvoorbeeld een dragerolie zoals amandelolie, jojobaolie of druivenpitolie  !

*Het ultieme kerstgevoel 

Sinaasappelolie maakt deel uit van de meeste wintermelanges. Maak jou eigen Winter/Kerstmelange door er bijvoorbeeld kaneel, den en kruidnagelolie aan toe te voegen. Heerlijk verwarmend en sfeer verhogend !

*Bij  slapeloosheid

Sprenkel een paar druppels op een wattenschijfje en leg op je nachtkastje. Combineer eventueel met een druppel lavendel en een druppel Ylang-Ylang. Of wil je liever de olie verdampen ? Vermeng de sinaasapelolie dan met: Lavendel, melisse en citroengrasolie.

*Voor een relaxend bad na een lange dag:

Vermeng de sinaasappel olie eens met bijvoorbeeld: citroen, scharlei en kruidnagel. Dit alles mengen met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 – 20 minuten baden. Dromen maar !!

 

*Gebruik de etherische olie nooit puur op de huid of in bad. Vermeng altijd met bijvoorbeeld een dragerolie zoals amandelolie, jojobaolie of druivenpitolie  !

In bad: maximaal 10druppels in een vol bad

Essentiële oliën uit citrusfruit oxideren snel en het is aan te raden deze dus in het afgesloten flesje in de koelkast te bewaren. Gebruik sinaasappel olie niet op een gevoelige of beschadigde huid. Bij gebruik op de huid moet je de komende 24 uur zonlicht vermijden. De essentiële sinaasappelolie is een citrusolie en dus fototoxisch waardoor de huid kan gaan irriteren of zelfs verbranden bij UV-licht of direct zonlichtt. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest