Volgende week is het zover: Valentijnsdag hangt in de lucht. Keuze genoeg om de lief de van je leven mee te verwennen, maar op de dag van de, soms anonieme, liefde blijft het nummer 1 geschenk toch een prachtige bos bloemen. En dan natuurlijk bij voorkeur rode rozen. Maar waar komt het idee van bloemen geven eigenlijk vandaan? Bijna iedereen weet dat de roos symbool staat voor liefde. Rood staat voor liefde en geeft aan: Ik hou van je. Kijk maar eens hoe symbolisch de rode roos is: Is de rode roos nog in de knop , dan betekent dit puur en liefdevol, de knop geeft aan dat de liefde nog geheim moet blijven. Nog moet ontluiken. Staat de rode roos open en bijna in volle bloei dan symboliseert dit dat de liefde klaar en volwassen genoeg is. En zelfs kenbaar mag, of moet, worden gemaakt naar jouw (geheime) liefde.

Bloemen hebben een geheime boodschap 

Al sinds eeuwen worden bloemen gebruikt als symbool voor liefde, huwelijk en vriendschap. Maar ook als middel om te waarschuwen of je trots uit te spreken. In de Victoriaanse tijd werd het geven van een boeket vaak gebruikt om geheime boodschappen over te brengen. Het uiten van je gevoelens was toen nog een stevig taboe die via een bloem of boeket, vonden aanbidders een veilige weg om toch hun emoties of gedachte over te brengen. Uiteraard was er voor iedere gelegenheid een passende bloem. De betekenis van al die verschillende soorten werd gehaald uit bestaande mythen en fabels, of gewoonweg verzonnen door de creatieve geest van de gever. 

Rode rozen symboliseren het bloed van Aphrodite 

Rode en witte rozen staan in veel westerse culturen voor liefde, schoonheid, passie en romantiek. Van oorsprong staat de roos symbool voor de Godin van de Liefde. Denk maar eens aan de godin van de Liefde: de Griekse godin Aphrodite. Er bestaat een mythologisch verhaal dat gaat over de liefde tussen Aphrodite en Adonis, die tragisch verstoord werd toen Adonis gewond raakte en Aphrodite hem, tevergeefs, probeerde te redden. Ze haalde zichzelf behoorlijk open aan een struik rozendoorns, waarbij haar bloed de witte rozen rood kleurde. Volgens het verhaal zou vanaf dat moment de rode roos zijn ontstaan, die de eeuwige liefde symboliseerde. Hoe ontzettend, romantisch/tragisch is dat ?!

De kleur van de roos als symbool

Wist je dat elke verschillende kleur van een roos symbool staat voor een eigenschap, of iets dat je wilt uitdragen ?

Donker roze: Dankbaarheid, Roze: Geluk, dankbaarheid, zuiverheid, Rood: Gepassioneerde Liefde, Wit: Verlegenheid, Geel: Vergeving, Oranje: Verlangen, passie, Lavendel: Liefde op het eerste gezicht
Rood en geel samen: Vreugde, geluk en opwinding Licht roze: Verlangen: geluk , jeugdigheid, energiek
 
Rozenolie voor Valentijnsdag
 
wil je nog een stapje verder gaan dan alleen een prachtige bos rozen te geven aan ee liefde van je leven, geef dan eens echte rozenolie cadeau. Echte rozenolie van de Bulgaarse ros; de Rosa Damascena. De geur van deze bloem is overweldigend warm en zacht, universeel licht, energie en liefde. Als je met die woorden dit kostbare cadeau aan jouw valentijn cadeau geeft, kan de avond niet meer stuk, en verover je haar, en zelfs zijn, hart ! Gebruik de Rozenolie vooral samen. Heerlijk in een neutrale massageolie, voor een liefdevolle aanraking. Of een druppeltje vermengt met een beetje melk voor in bad. gebruik de rozenolie met mate. Niet alleen omdat de rozenolie kostbaar is, de echt dan he, maar ook omdat hij erg sterk van geur is. Maar bovenal; geniet er samen van Happy Valentines day !
 
Frans