shaman connect - aromatherapie in het dagelijks huishouden

Aromatherapie in het dagelijks huishouden

Essentiële oliën, de meeste van ons kennen het om te stomen, te masseren, in bad, en in de sauna. Maar essentiële oliën hebben erg vele kwaliteiten die we ook in ons dagelijks leven kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld het dagelijks huishouden. Het vorige artikel ging over koken met essentiële oliën. In dit artikel staan een aantal bruikbare tips die je kunt gebruiken in het dagelijks huishouden.

Enkele handige Tips:

Gebruik een paar druppels essentiële olie tijdens het stofzuigen, of dweilen. De essentiële olie kan aan de sopjes toegevoegd worden of in de fles met natuurlijke allesreiniger of zeep. Aan te raden oliën zijn bijvoorbeeld lemongras, sinaasappel, grapefruit en bergamot voor een heerlijke frisse geur. Of gebruik eens munt, eucalyptus, rozemarijn, tijm, den of lavendel als geur. Persoonlijke favorieten een lekker frisse mix van mandarijn en tijm,
sinaasappel en rozemarijngrapefruit en lavendin. Zo voeg je dus zelf je eigen geuren toe, en bepaal jij de juiste atmosfeer in huis. En niet de fabrikanten met hun mooie reclame’s op tv.  Bovendien zijn deze geuren, mits eco en niet vermengd, geheel natuurlijk.

Heb je een praktijk aan huis ? in de praktijk ruikt het niet alleen heerlijk fris en lekker maar de uitwerking van de oliën zijn ook meteen aanwezig. Let op ! Als je de essentiële oliën toevoegt aan schoonmaakmiddelen, zorg er dan wel voor dat het natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn. De synthetische toevoegingen in de schoonmaakmiddelen beïnvloeden anders de juiste werking van de essentiële oliën.

Bij onverwachts bezoek is een paar druppels op de deurmat goed voor een welkom en geurig ontvangst. De toon voor een gezellige gesprek is dan meteen al gezet. Gebruik voor tapijt, kleden en matrassen bakingsoda, en voeg daar de essentiële oliën aan toe. Strooi dit over het tapijt, kleed of matras dat je wilt schoonmaken tijdens het dagelijks huishouden, en laat dit 5 tot 10 minuten inwerken daarna even alles stofzuigen. Het ruikt dan weer heerlijk fris.

Bakingsoda met essentiële oliën kunnen ook gebruikt worden om sanitair mooi schoon te krijgen. Het mengsel verwijderd alle aanslag in een handomdraai. Hydrolaten van essentiële oliën kunnen gebruikt worden als strijkwater. Denk bijvoorbeeld aan rozenwater of oranjebloesemwater.

Wist je dat spinnen het op hun heupen krijgen als je in huis pepermuntolie verpreid ? Leg in de hoeken van je woonkamer, of waar je last hebt van spinnen, een watje of stukje toiletpapier met een druppeltje pepermuntolie. Spinnen gaan er van op de loop. Ze gaan er dus zeker niet van dood ! Het zijn tenslotte zeer nuttige beestjes. Maar voor sommige mensen heel eng (lees: de schrijver van dit artikel… ;). Weet jij nog meer tips ? Laat het ons maar weten hoor. Stuur een mailtje naar: info@shamanconnect.nl, en wij plaatsen je tip graag op onze website.

Met warme groet,

Frans